mandag 1. februar 2016

To uker

Hei!

I dag er det to uker siden vi besøkte skolene våre for første gang! På disse to ukene har vi lært elevene å kjenne og vi har blitt mye tryggere i klasserommet. Vi planlegger og underviser hver eneste dag og har et veldig morsomt.

På Mwenyekondo i dag har eleven hatt om både skapelsesberetningen i kristendommen og om eventyr. Marit og Emily har undervist i religion, noe som er veldig viktig her nede, mens Stine og Cecilie har hatt om eventyr. Elevene skulle skrive om kjente malawiske eventyr om til engelsk og fortelle de høyt i klassen.

Elever på Mwenyekondo! Foto: Cecilie

Elev forteller sitt eventyr! Foto: Cecilie

Elevene hopper strikk med plastposer knytt sammen! Foto: Stine


På Chatuwa har eleven i dag hatt sin første norsktime! Martin og Sebastian skal denne uken undervise i matte mens Karoline og Maud skal undervise i Life skills. Så skal vi blande oss gutt og jente i norsktimene. Vi hadde i dag en norsktimen med generell kunnskap om norge, innbygger antall, styresett og hvor Norge ligger hen i forhold til Malawi. Denne timen var vi alle fire studentene med på, og alle gav en kort presentasjon av hvordan vi selv lever hjemme. I pausene i dag har vi dansen boggie boggie, en dans elevene syns var morsom, spesielt den "riste litt på den" delen, hvor de afrikanske hoftene var på plass med en gang!

Første norsktime! Foto: Maud


På Bambino har elevene i dag hatt stasjonsundervisning. Dette var nytt for dem, så det trengs nok litt mer trening for at  dette skal gå like fint her som hjemme. Her nede foregår stort sett undervisningen i for av forelesning, så når 1.klassingene skal rullere rundt i grupper kan det fort bli litt mye støy, spesielt når de ikke har gjort det før. Med litt trening så blir det helt sikkert veldig bra!

Stasjonsundervisning! Foto: Kathinka

Stasjonsundervining! Foto: Kathinka

Stasjonsundervining! Foto: Emilie


Statusrapport på shelteret! Veggene er nå ferdig, så det vi venter på nå er at sementen skal tørke og at de skal få lagt tak slik at de kan begynne å støpe gulvet!

Shelter! Foto: Maud

Shelter! Foto: Maud

Shelter! Foto: Maud

Shelter! Foto: Maud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar