onsdag 10. februar 2016

En helt vanlig dag

Hei!

I dag har vært en veldig vanlig dag. Vi sto opp ved seks halv sju tiden, tok på oss lange skjørt og gikk ned i restauranten for å spise frokost. Ristet brød med enten stekt egg eller nutella og banan. Alle reiste halv åtte i dag, for bussen skulle til Chatuwa og Bambino, mens bilen skulle til Mwenyekondo. Etter skolen kjørte vi til Four Seasons for å handle litt og spise lunsj. Sydama har også vært her i dag og noen har vært på tremarkedet.

I dag er det onsdag, som betyr at Kathinka har vært med på Chatuwa. Vi hadde også med oss Merethe som skulle se på oss undervise. Guttene var i den ene klassen og jobbet med engelsk, mens jentene hadde matte. I mattetimen delte vi de først opp i to, og så den ene av gruppen i to igjen. Så gruppefordelingen har i dag vært 30,30, 60ca. Elevene har også jobbet videre med bukkene Bruse i dag. De skulle fortsette med å dramatisere, før de skulle inn igjen og tegne ned det de så for seg når de leste eventyret.


Kathinka underviser! Foto: Maud

Elevene dramatiserer bukkene Bruse! Foto: Maud

De mindre elevene følger spent med! Foto: Maud

Denne lille karen dukket plutselig opp! Foto: Maud

Elevene dramatiserer! Foto: Maud

Martin og Sebastian dramatiserer! Foto: Merethe

Karoline underviser! Foto: Merethe

Maud underviser! Foto: Merethe


Sebastian underviser! Foto: Merethe

Maud underviser! Foto: Merethe


Kathinka underviser! Foto: Merethe

På Mwenyekondo har vi i dag fortsatt med fagene Science, Religious Education og Engelsk. Vi har i dag erfart at ikke alt alltid går som planlagt. Stine og Marit måtte endre planen i Science, det samme måtte Cecilie og Emily i engelsk. Vi har da fordelen at vi underviser det samme i tre klasser hver dag, om noe ikke fungerer i en av klassene blir det mulighet for å justere og endre til neste time. Siste justering i dag var til siste time. Vi lærer å måtte tenke løsningsorientert - og positivt. Fleksibilitet er en nødvendighet i skolen, uansett hvilket land du underviser i. Alt i alt hadde vi nok en flott dag på skolen.
Jentene er klare for en ny skoledag! Foto: Ceilie


Cecilie lytter! Foto: Marit

Elever i klasserommet! Foto: Marit

Elev som forteller! Foto: Marit

Ødelagte pulter som skal fikses! Foto: Marit

Cecilie prøvesitter! Foto: Marit

Ødelagt pult! Foto: Marit
I dag har Emilie vært alene i barnehagen til Bambino igjen. Litt trist ettersom det var siste dagen der, men det har vært veldig interessant å se forskjellene mellom barnehagene i Norge og Malawi. Nye erfaringer og nye inntrykk å ta med seg hjem.


Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie

Inne i barnehagen! Foto: Emilie
Rett etter skolen i dag reise alle sammen til Four Seasons for å spise lunsj og shoppe litt. Vi tittet litt før vi gikk ned og spiste en god lunsj. Alle fikk handlet det de skulle ha og de er veldig fornøyde.
Emily på Four Seasons! Foto: Maud
Etter at vi kom tilbake fra Four Seasons reiste noen av oss til tremarkedet for å se litt der. Vi fikk handlet litt der også, så det er nok av trefigurer som blir med hjem til Norge!

På tremarkedet! Foto: Maud

På tremarkedet! Foto: Cecilie

Når vi kom tilbake fra tremarkedet kom sydama. De som ikke hadde fått kjolene sine enda fikk prøve de. Så nå har alle fått kjolene/skjortene sine unntatt en! 

Vi valgte å ta en rolig kveld på hotellet i dag og sendte sjåførene våre tidlig hjem. Vi har planlagt og laget timeplan for neste uke. Vi har spist pizza og annen mat og koset oss veldig. Vi begynner å bli trøtte og slitne, så det er nok ikke lenge før alle er i sengs i dag. I morgen er siste undervisnings dag denne uken, for tidlig fredag morgen reiser vi på safari!  

Planlegging! Foto: Maud

Pizza! Foto: Maud


Kathinka har tatt kvelden! Foto: Maud


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar