torsdag 11. februar 2016

SOS barnebyer

Hei! 

I dag har vi hatt våre vanlige dager på skolen! Vi reiste hjem til hotellet før vi reiste ut til SOS barnabyer her nede. 

På Chatuwa i dag har vi i dag avsluttet temaene vi har startet på denne uken i matte og engelsk. Vi har også hatt fotballtrening i dag, så nå er laget vårt klart til turneringen. I dag kom den ene læreren på skolen så stolt bort til oss og fortalte at hun hadde kjøpt seg en shorts. Hun har sagt til oss at hun syns at vi er så fine i shortsene våre når vi spiller fotball, så i dag møtte hun opp i sin egen! 

Karoline underviser! Foto: Maud

Læreren viser stolt fra shortsen sin! Foto: Maud

Elevene spiller fotball! Foto: Maud

Elevene spiller fotball! Foto: Maud

Karoline "skremmer" de mindre barna! Foto: Maud

Alle barna fikk vann og "ispose" etter trening av oss! Foto: Maud

"Skremmer" elevene! Foto: Maud

Barna er på vei hjem! Foto: Maud 

Pulter som skal pusses opp! Foto: Maud

Sebastian leker seg! Foto: Maud

"Skremmer" elevene! Foto: Maud


På Mwenyekondo i dag har vi i dag avsluttet temaene våre i engelsk og science. Etter å ha jobbet en uke med samme tema brukte vi timene i dag til å gjenta og oppsummere. Vi har også hatt fotballtrening med de femten som vi har plukket ut til fotballaget vårt. I dag brukte vi treningen på å øve på pasninger, straffe, innkast og å spille syverfotball. Vi er virkelig imponert over både innsats og spilleglede.

Elever i klasserommet! Foto: Stine

Marit underviser! Foto: Stine

Fotballtrening! Foto: Emily

Fotballtrening! Foto: Emily

Stine og barna! Foto: Stine

Barna på skolen! Foto: Stine

Studentene sammen med de malawiske lærerne! Foto: Marit
På Bambino i dag har elevene jobbet i stasjoner! Det var to stasjoner, en med matte og en med tegning. Elevene har også vært mye ute i dag og lekt i klatrestativet som er på skolen. Det er en kjempe fin lekeplass på skolen, men vi opplever at elevene veldig sjeldent får lov til å leke der, så det gjorde vi noe med i dag. 

Emilie og Kathinka på hver sin stasjon! Foto: Merethe

Emilie underviser! Foto: Merethe

Kathinka underviser! Foto: Merethe

Bursdagsfeiring! Foto: Merethe 


Vi har i dag besøkt SOS barnebyer her i Lilongwe. Vi fikk en omvisning rundt på området der husene ligger, besøkt et av husene der og sett barneskolen. Det er tilsammen 12 hus der, hvor det bor en "mor" og 10 barn. Vi ble alle veldig positivt overrasket når vi så hvor flotte husene var og hvor mye omsorg mødrene hadde for barna der. Vi ble fortalt at ungene fikk servert tre varme måltider hver dag og at menyen var sunn og variert. 

Barna som bor på området varierer i alder, alt fra 6 måneder til 23 år. SOS barnebyer er opptatt av at barna som bor der skal kunne vokse opp til å bli selvstendige voksne med god utdanning.  Derfor får de eldre etterhvert bo for seg selv uten en "mor" som passer på dem. 

Alle barna som bor i barnebyen går på en privat skole som ligger inne på området, skolen er også et tilbud til andre barn som ønsker et privat tilbud i nærheten. På skolen finnes et eget tilbud til barna med spesielle behov, Disse barna går i egen klasse i 2 til 3 år, deretter integreres de i de ordinære skoleklassene. 


Inne på kontoret til sjefen! Foto: Maud

Inne på kontoret til sjefen! Foto: Maud


Inne i villagen! Foto: Maud

Inne i villagen! Foto: Sebastian 


Inne i et av husene! Foto: Maud

Inn på vei til et av soverommene i huset! Foto: Maud

Det største soverommet! Foto: Maud

Kjøkkenet! Foto: Maud

Inne på ett av soverommene! Foto: Maud

Hånd i hånd! Foto: Maud


Stine leker rektor! Foto: Maud

På vei ned mot fotballbanen! Foto: Maud

Inne på syrommet! Foto: Maud

På vei ut fra "barneskolen"! Foto: Maud

Skoleskiltet! Foto: Maud

Kontraster! Foto: Maud

Nye sjåfører i dag på kronglete veier! Foto: Maud
Vi har masse fine bilder fra i dag, men vi får dessverre i lov til å publisere noen av de på nettet!

Etter at vi kom hjem fra SOS barnebyer slappet vi av og fortsatte med litt planlegging. Vi har spist middag på hotellet og skal bruke resten av kvelden på å pakke!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar