tirsdag 16. februar 2016

Girls promotion club på Mwenyekondo

Hei!

I dag har vi hatt «kosedag» på skolene siden det er var nest siste hele undervisningsdag i dag. Denne uken skal vi bare ha tre undervisningsdager, en dag med fotballturnering og en dag med avslutningsfest på Chatuwa, hvor ordføreren kommer o.l. Derfor ble vi enige om forrige uke at denne uke skulle vi gjøre noe koselig som elevene ikke får muligheten til når vi studentene reiser hjem igjen til Norge.

På Chatuwa i dag har vi expressive arts i B, slik som vi hadde i A i går. Elevene skulle tegne om livet deres her i Malawi, som vi skal ta med oss hjem til Kjølberg skole i Fredrikstad. Elevene syns det er utrolig moro å tegne, så det er utrolig morsomt å tegne med de. Elevene er så flinke til å tegne og de legger virkelig mye jobb i tegningene sine. Vi har også hatt fotballtrening med de femte som skal spille i turneringen. Etter treningen fikk hele laget en «ispose» og en Obama, som er en slags fritert bolle. 

Sebastian tegner med elevene! Foto: Maud

Finn en "feil"! Foto: Maud

Fotballtrening! Foto: Maud

Fotballtrening! Foto: Maud

Fotballtrening! Foto: Maud

Fotballtrening! Foto: Maud

Alle på laget fikk is og bolle! Foto:Maud
En av tegningene vi har fått inn! Foto: MaudPå Bambino har Emilie og Kathinka hatt gym med begge førsteklassene, vi delte de i to og hadde hvert vårt opplegg. Etter lønsj rigget vi opp til film til den ene førsteklassen, vi kjøpte brus til alle og koste oss skikkelig. Det var lett å se at dette ikke er hverdagskost for elevene her nede, selv på en privatskole. Dagen i dag her vært den siste hele dagen i førsteklasse på Bambino og vi valgte derfor å ha en skikkelig hyggedag med elevene «våre». Vi kjenner på at det skal bli trist å si hade for siste gang på fredag…

Elevene er klare til å se på film! Foto: Emilie

Emilie ser på film! Foto: Emilie

Emilie ser på film! Foto: Emilie


I dag har vi på Mwyenekondo hatt en spennende dag. Vi startet i 1. og 2. time med observasjon i 1. klasse. Vi fikk overvære chichewa, matte og engelsk. Det var moro å se hvordan de aller minste i skolen har det. Også her var det store klasser, men en litt mindre. Undervisningen foregikk på morsmålet chichewa, bortsett fra engelsk hvor læreren også snakket engelsk. Vi opplevde at det var ro i klassen, og lærerne var flinke til å holde de unge elevene konsentrerte. I matte sa de tallene på engelsk, mens regnestykkene ellers gikk på chichewa. De brukte bruskorker som konkreter til å gjennomgå regnestykkene og vi så god variasjon i undervisningen (noe vi også kjenner igjen hjemmefra). Det som overrasket oss var at vi også her så "de store barna på bakerste rad" (jfr. tidligere blogginnlegg). Det var ikke så mange, kanskje en håndfull elever i hver klasse. Men likevel synes vi det var ille at dette systemet allerede starter i småskolen. Da er det jo ikke så rart at noen på 7. og 8. trinn kan være opp til 5 år eldre enn sine medelever.

I undervisningen i dag hadde vi også musikk og kunst & håndverk, slik som i går, men i A-klassen. Dette var en fantastisk opplevelse. Vi er sikre på at elevene kunne  ha sunget og danset enda, ikke minst tegnet, om de hadde fått lov til det. Dette er fag elevene virkelig setter pris på. Det vi merket i dag, var hvor enkelt det var å undervise i en "liten" klasse. Det var "bare" 63 elever å håndtere, det var en stor forandring med tanke på at vi de andre dagene har undervist ca 120!!!

Etter skolen i dag besøkte vi Girls Promotion Club på skolen vår igjen. Vi har vært der tidligere, men ble invitert tilbake fordi de hadde sydd kjoler til oss. Vi takket ja til invitasjonen og reiste ut til skolen for å prøve om kjolene passet. De to som var ferdig passet til Emily og Cecilie, mens Marit og Stine fikk bestilt, som de skal få i morgen.

Alt i alt har vi hatt en fantastisk dag på jobb!

Elevene synger og koser seg! Foto: Marit

Elevene synger og koser seg! Foto: Marit

Elevene synger og koser seg! Foto: Marit

Cecilie er også med og synger! Foto: Marit

Elevene danser på pultene! Foto: Marit
Dessverre finnes det ingen bilder fra girls promotion club i dag. 

Nå har lærerne reist ut på besøk til ordføreren. Derfor har vi studentene bestemt oss for å reise ut alene i kveld og spise middag på Mamma Mia! 

Håper alle sammen har en fin kveld hjemme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar