mandag 18. januar 2016

Skolebesøk

Hei!

I dag har vi være på skolene vi skal på for første gang! Vi var alle sammen med på alle skolene, så vi fikk se hvor alle skal undervise.

Første stopp var Mwenyekondo. Her skal Cecilie, Marit, Emily og Stine undervise. Dette er en offentlig skole med ca. 3200 elever. Her var det rundt 45 lærere, i tillegg til ett par frivillige som jobbet for en veldig veldig liten sum.

Fra venstre: Emily, Stine, Cecilie og Marit! Foto: MaudNeste stopp var Bambino. Her skal Kathinka og Emilie undervise. Dette er en privat skole, hvor den kun er 400 elever. Her finnes det ca. 29 lærere, så antallet elever per lærer er betraktelig mindre enn på Mwenyekondo.

Fra venstre: Emilie, Robert og Kathinka! Foto: Maud


Siste stopp var Chatuwa. Her skal Martin, Sebastian, Karoline og Maud undervise. Dette er, i likhet med Mwenyekondo, en offentlig skole. Her er det ca. 3500 elever og ca. 40 lærere.

Fra venstre: Martin, Maud, Sebastian og Karoline! Foto: Cecilie

På de tre skolene var det mange inntrykk! På Mwenyekondo fikk vi for første gang se hvordan skolesystemet her fungerer. Det første vi la merke til var selvfølgelig antallet elever i klassen. Vi kom inn i en murbygning hvor det satt tre-fire elever samme pult. Det andre vi la merke til var det fantastiske humøret til elevene. Alle smilte og var veldig høflige. Når rektoren kom inn i rommet reiste alle seg opp og sto stille helt til de fikk tillatelse til å sette seg ned igjen. Respekten i klasserommene er en helt annen enn på norsk skolen, og det merket vi etter bare en dag på skolen.

Elever på Mwenyekondo! Foto: Maud


Fra Mwenyekondo reiste vi til Bambino. Dette var som nevnt tidligere en privatskole. Her var det både barnehage, skole og videregående. Det var kostskole for jentene, så mange av de bodde på skolen. Her gikk alle elevene i uniformer, og de gikk veldig stille i gangene. Vi merket stor forskjell på den offentlige skolen og den private. Her hadde de til og med en egen klasse med elever med spesielle behov. Skolen var veldig ren og pen, men kanskje den største forskjellen fra offentlig til privat skole var antallet elever i klassen. Vi gikk innom første klasse og her satt det 16 elever.

Elever på Bambino! Foto: Emily


Etter at vi reiste fra Bambino reiste vi til Chatuwa. På denne skolen er det lenge siden det har vært norske studenter, og det merket vi veldig godt. Mens vi gikk rundt og hilse på i de ulike klasserommene, sprang de andre elevene rundt etter oss! Vi fikk virkelig kjenne på "kjendis"tilværelsen. Det var ikke en meter vi fikk gå uten at noen fulgte etter oss. Vi syns det var veldig sjarmerende til å starte med, men når hele skolen sprang etter oss ble det vel kanskje litt mye. Lærerne syns også det var veldig mye, så elevene ble jaget bort. Så det blir veldig spennende å se hvordan det blir å komme tilbake og undervise der.

Elever på Chatuwa! Foto: Marit

I morgen er det første hele dag på skolene! Det blir spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar