torsdag 28. januar 2016

Det regner!

Hei!
I dag våknet vi til lyden av regn. Vi tittet ut og tenkte kjipt for oss at det regner, men så fint at det regner for de som bor her nede.  «Malawi har i 2015 vært rammet av omfattende flom og tørke, og offisielle tall indikerer at 2.8 millioner mennesker (nær 1/5 av landets innbyggere) vil bli særlig hardt rammet i vintersesongen oktober 2015-mars 2016. Boliger er ødelagt, mange har mistet sine husdyr og omfattende avlinger er ødelagt. Matmangelen vil bli den mest prekære på et ti-år. og særlig alvorlig er en reduksjon i maisavlingene med om lag 30 prosent.» Skriver Bjørn Johannessen for snl.no, 25.01.2016. At regn er noe de setter stor pris på her nede er helt sikkert. Under frokosten i dag snakket vi med kelnerne og sa at vi syns det var litt dumt at det regnet i dag, men de smilte og sa at de var kjempe fornøyde. Vann til avlingene = middag!

 I dag har vi på Mwenyekondo vært delt i to. Marit og Emily hadde faget Social Educationg (som inkluderer geografi), og fortsatte på undervisningen om Norge. De var innom både årstider, landskap, tilgrensende land (Malawi og Norge) og litt om samer. Barna var engasjerte og kunne allerede en del. De husket også mye av det som var undervist om Norge tidligere i uken. Stine og Cecilie hadde engelsk, hvor de hadde tema eventyr og introduserte «Bukkene Bruse» for elevene. Elevene synes det var veldig moro når de leste eventyret med forskjellige stemmebruk, mimikk og bevegelser.

Marit og Emily underviser! Foto: Stine

Marit og Emily underviser! Foto: Stine
Marit underviser! Foto: Cecilie


På Bambino har vi undervist i engelsk og matte i dag. Kathinka har hatt engelsk og Emilie har undervist i matte, både Vibeke og Lise har vært med å observert oss. Vi begynner å bli kjent med barna og gleder oss til å dra på utflukt med dem i morgen. Vi skal på marked, og etter det videre til en Wildlife park der vi skal ha piknik og se på alle dyrene. Kathinka har hørt rykter om at det skal være mye aper der, så hun er litt spent på hvordan det skal gå….

På Bambino! Foto: Maud

På Chatuwa i dag har i laget navnlapper, slik som de på Mwenyekondo gjorde tidligere denne uken. Vi brukte fargene som elevene på Prestebakke har samlet inn til oss, og elevene var super fornøyde. De tegnet og smilte og det virket som at de hadde det gøy. Etter at de var ferdig med å lage navnlapper var det klart for å spille fotball med 7B. Fotballtreningen gikk mye bedre i dag enn på tirsdag, for i dag flyttet vi timen en halvtime frem. Så de elevene som forstyrret oss tidligere hadde fortsatt undervisning mens vi spilte fotball. Nå har vi valgt ut femten stk for A og B, så de skal vi annonsere for de i morgen. Neste uke skal de tretti bli til femten, så det er enda et uttak igjen før vi har det laget som Chatuwa skal stille med i fotballturneringen. 

Elevene lager navnelapper! Foto: Maud

Elevene var stolte av navnelappene sine! Foto: Maud

Sebastian lagde sin navnelapp på tavla! Foto: Maud

Tatoveringen til Sebastian syns elevene var et spennende motiv! Foto: Maud

Elevene var stolte av navnlappene sine! Foto: Maud

De malawiske lærerne var også med på treningen! Foto: Maud

Kontrastene er store i klasserommet også, noen i fotballsko og andre barbeint! Foto: Maud


Shelteret vårt begynner virkelig å ta form! Veggene er snart ferdig og taket er snart klart til å legges!
Utsiden av shelteret! Foto: Maud

Innsiden av shelteret! Foto: Maud

Utsiden av shelteret! Foto: Maud


 Når vi  kom hjem i dag gjorde vi som vi pleier, hoppet i bassenget og startet med å planlegge undervisningen. Planer for neste uke er lagt så vi er snart klare for en nye uke!  

Det har sluttet å regne og solen har titte frem igjen så nå er vi klare til å reise ut for å spise på italiensk restaurant. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar