søndag 24. januar 2016

Gudstjeneste og klesmarked!

Hei!

I dag hadde vi ikke mye på programmet. Vi snakket om tidligere i uken at vi hadde lyst til å reise en tur i kirken her nede og kanskje være med på en gudstjeneste. Vi fant ut at det er en fin måte å se hvordan kultur de har her nede på. Vi tok derfor kontakt med Christon, rektoren på Mwenyekondo og spurte om vi kunne være med han i en gudstjeneste. Derfor sto vi i dag klare klokken 09.00 for å reise til en kirke som ligger helt i nærheten av Mwenyekondon. Christon sitter i kirkestyret og måtte derfor gå inn en annen inngang enn oss og han måtte sitte med de andre medlemmene, derfor hadde han med seg sin kone som skulle «passe på» oss mens vi var der.

Gutt utenfor kirken! Foto: Maud


Når vi kom frem til kirken var det allerede en gudstjeneste i gang, så vi sto ute og ventet. Det var masse mennesker som skulle inn i kirken og være med på samme gudstjeneste som oss. Gudstjenesten var på Chichewa, så vi regnet ikke med å få med oss så mye av innholdet.
Kirken var formet som et kors, og når vi kom inn fikk vi plass på første rad på den lengte delen. Vi ble godt mottatt av folkene i menigheten og vi måtte til og med komme frem til alteret og vise oss frem. Vi fikk høre masse fantastisk sang fra hele 8 forskjellige kor. Det var barnekor, ungdomskor, damekor osv.

Utsiden av kirken! Foto; Maud

Utsiden av kirken! Foto: Maud

Alteret inne i kirken! Foto: Maud

Vi regnet med at gudstjenesten kom til å vare ca. like lenge som hjemme, men så feil kan man ta. Klokken gikk og gikk, og vi var vel der i nærmere tre timer før gudstjenesten var ferdig noe vi kanskje syns var i det meste laget. Det var varmt og ingen av oss turte å ta opp drikke flaskene, så vi skal ærlig innrømme at den siste timen var lang. Men det var en kjempe fin opplevelse, å se samholdet som menigheten hadde og hvordan de kommuniserte gjennom musikken. Så alt i alt syns vi at de tre timene helt klart var verdt det.

Inni kirken! Foto: Maud

Barnekoret! Foto: Maud


Etter at vi reiste fra kirken kjørte vi til hotellet og hentet de som ikke var med, før vi reiste videre til markedet for å kjøpe stoff til kjolene våre. Vi ble vist inn i et hull i en mur. På innsiden var det var masse små boder som solgte alt mellom himmel og jord. Vi måtte ha med oss sjåføren vår får å hjelpe oss med å finne frem der inne.


Når vi kom inn på klesmarkedet fikk vi se masse forskjellige stoff som alle var akkurat slik vi ser for oss afrikanske stoffer. Vi fikk kjøpt det meste av stoffet vi trengte, så i morgen skal det leveres til skredderen slik at hun kan starte på kjolene våre. På markedet fikk noen holde en liten baby, det syns de var veldig stas. 

Cecilie og baby! Foto: Maud

Kathinka og baby! Foto: Maud

Marit og baby! Foto; Maud


Når vi kom hjem fortsatte vi med å planlegge morgendagens undervisning, så nå begynner det meste å bli i boks for våre første undervisningstimer her. Det blir spennende.

I dag er siste dagen til Kjersti, og første dagen til Lise, derfor reiser vi ut for å spise middag på indiske restaurant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar