mandag 4. januar 2016

12 dager til avreise!

Vi ønsker alle våre følgere og bidragsytere et Godt Nytt År!

Pr dags dato har vi med hjelp fra mange flotte bidragsytere samlet inn kr 47 331, blyanter og skrivesaker ved biblioteket på Høgskolen og ved Prestebakke Barneskole i Halden, vi har skaffet sportstrøyer til fotballturneringen, det er samlet inn barnetøy m. m. Igjen – TUSEN TAKK!

Vi skriver 4. januar 2016, og det er i dag 12 dager igjen til vår avreise til Malawi. Nå har nedtellingen virkelig startet.

Vi er ferdige med vaksineprogrammet, med både sprøyter, tabletter og mixtur. Det eneste som gjenstår er malariavaksinen. Reseptene ligger klare, og den skal inntas på et gitt tidspunkt før avreise. 
Vi har alle feiret jul og nyttår med familie, nære og kjære. Det er ikke å legge skjul på at det lå mang en Malawi-ønsket-gave under juletrærne i år. Det kan nevnes: sefie-stang, kamera, minnekort, innsektsnett m.m.

Foto: Jonny Leo Johansen

Det vi alle nå står ovenfor er utfordringen med å pakke. Vi går fra en (akkurat nå) kald norsk vinter til et klima hvor det nå er regntid med temperaturer tilsvarende norsk sommer og regn med mer eller mindre jevne mellomrom. I tillegg er det en kleskode vi må tenke på, både når det gjelder vår offisielle rolle som lærerstudenter i praksis ved skolene i Malawi, men også det å kle seg passende ved enhver anledning vi møter når vi gjester Malawi. Ja, vi får vasket klær der vi er, og ja vi har mer enn nok med tanke på dit vi kommer, men hvordan være på den sikre siden til et 5 uker langt opphold? Vi har også en del saker og ting vi skal ha med oss, både noe vi har samlet inn og ting vi har med fra oss.
Hva skal med i håndbagasjen? Reisen er lang med mellomlanding i både Paris og Nairobi. Alt fra toalettsaker til bok, skrivesaker og skift kan nevnes, men så er det jo selvfølgelig opp til hver enkelt av oss å sørge for seg selv.

Hentet fra: http://www.yr.no/sted/Malawi/Central_Region/Lilongwe/langtidsvarsel.html 

Det siste møte vi har med alle oss som skal reise handler akkurat om dette: pakking og fordeling av kg. Det er veldig greit å bli enige på forhånd hvem som tar med hva, ettersom all plass og vekt er verdifull er det greit å unngå dobbelt forekomster om det ikke er nødvendig.

Vi begynner å bli klare! Det som har vært en tanke i bakhodet siden i sommer begynner å bli nærme seg virkelig. Tanken har vandret og ligner nå mer et sug i magen, men dog en glede over hva vi skal få oppleve og spenning med tanke på hva som venter oss!
Vi hørs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar