søndag 17. januar 2016

Møte med lærere og sightseeing!

Hei!

Vår første dag i Malawi er over! I dag har vi slappet av, møtt våre Malawiske lærere og vært på en liten biltur rundt i byen.

Klokken fire i dag kom rektorer og lærere fra skolene som vi skal undervise på. Vi fikk presentert oss selv og de presenterte seg selv, før de skulle ha et møte med de lærerne som er med oss fra Norge. Det møtet skulle ikke vi være med på, så vi bestemte oss for å gå en liten tur rundt for å se hvordan det ser ut på utsiden av murene.

De malawiske lærerne! Foto; Maud

Møte med lærerne! Foto: Maud


På turen ble det mye inntrykk og vi følte vel at vi ikke helt passet inn. De ropte etter oss og ville veldig gjerne at vi skulle komme bort. Vi viste ikke helt hvordan vi skulle håndtere situasjonen, så vi valgte å gå videre.


På turen vi gikk! Foto: Maud

Hele gjengen på gåtur! Foto: Maud


Når vi kom tilbake til hotellet fortalte vi hva vi hadde opplevd mens vi var ute og gikk, og ønsket om at vi veldig gjerne skulle hatt med oss noen som viste hvor vi skulle gå. Det ble derfor ganske spontant bestemt at vi skulle sett oss i bilen og kjøre en tur rundt i byen. Vi fikk vårt første ordentlig møte med barn som sulter, og det sitter vel igjen hos oss. En jente kom bort til bilen og banket på ruten, hun hadde med seg en jente som var blind. De signaliserte at de var sultne, men ingen av oss hadde med oss verken mat eller penger. Vi er fullstendig klar over at vi ikke kan hjelpe alle, men vi skulle så gjerne ønske. Dette møtet var nok bare det første av mange, så vi må nok lære oss å leve med det.

På sightseeing! Foto: Maud


På bilturen fikk vi se hvor supermarkedene er, hvor den norske ambassaden ligger og de mange ulike markedene. Vi kjenner at denne bilturen hjalp veldig i forhold til orientering. Nå har vi fått se hva som befinner seg på utsiden av murene og vi har fått sett hvordan byen ser ut.

På sightseeing! Foto: Maud


Nå er vi klare for å spise middag før det blir en tidlig kveld. I morgen skal vi besøke skolene vi skal på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar