onsdag 27. januar 2016

Det endte med en tur til sykehuset!

Hei!

I dag har det vært overskyet og faktisk kommet litt regn. Det har kun kommet litt regn to ganger foreløpig, så regntiden er ikke så ille som den virket før vi dro. Alle sammen har hatt undervisning i dag også. Det har blant annet blir undervist om fotballregler i forbindelse med fotballkampen vi skal ha, noe et par av jentene måtte lese seg opp på sent i går kveld. På Bambino har jentene fått vært med å sett hvordan det er i barnehagen der. Vi har jo med oss en barnehagelærer student, så det var nok fint for henne å være med i barnehagen i dag. På både Mwenyekondo og Bambino har dagen gått veldig greit, men på Chatuwa har det skjedd litt av hvert i dag.

Våre norske lærere skulle komme på Chatuwa i dag for å vurdere oss i praksis. Vi hadde forberedt oss godt og var klare til å undervise elevene i vanskelige temaer i både matte, engelsk og science. Her nede er timene på 35 minutter og når vi kjøre dobbeltime blir den da på 70 minutter. Vi syns det er veldig lenge å ha undervisning 70 min i strekk så vi pleier å ta en liten sang ute i mellom de to timene. Det gjorde vi i dag også, men det gikk ikke helt som planlagt. Guttene hadde 7B ute og hadde science med de, derfor tok vi med oss 7A litt lenger ned i skolegården, litt unna 7B, så ikke vi skulle forstyrre de. Når vi skulle til å starte på hode-skulder-kne og tå for tredje gang ser vi at hun ene jenta tar seg til ansiktet og faller ned på bakken. Det satt noen gutter på muren rundt skolen og de hadde tydeligvis kastet en stor stein som traff jenta midt i ansiktet. Sekundet etter det skjedde forsvant halvparten av klassen over muren for å få tak i to to fjerde klassingen som hadde kastet steinen. Karoline løp gjennom skolen og ut hovedinngangen for å få tak i de som hoppet over muren. Rundt jenta var det nå kommet en stor dam med blod. Før vi reiste nedover fikk vi beskjed om at vi ikke måtte røre elevene hvis de blødde på grunn av hiv/aids. Maud løp derfor for å finne hun malawiske læreren som skulle være med oss den timen. Mens hun tok hånd om jenta ble resten av klassen kommandert inn i klasserommet igjen.

På vei inn til klasserommet bestemmer halvparten av de som var igjen for at de også skulle løpe for å få tak i guttene som kastet, de løper derfor ut hovedinngangen. Elevene som ikke løp fikk streng beskjed om å ikke gå ut av klasserommet mens Maud løp ut hun også får å få ta i de sikkert 100 elevene som var ute får å få tak i de to guttene.

Elevene hadde heldigvis roet seg litt ned ute og de to andre guttene sto sammen med Karoline da Maud kom. Vi fikk sendt hele klassen tilbake til klasserommet og fikk roet ned situasjonen. Heldigvis var bilen vi brukte til skole på skolen, så vi fikk kjørt jenta til sykehuset.

Etter ett par timer kom hun tilbake igjen med den største donald-kulen dere kan tenker dere. Hun var litt daff med når hun fikk litt kjeks og fanta kviknet hun litt til. Hun har nok mest sannsynlig fått en kraftig hjernerystelse, men det så ut til at hun hadde det bra. Skolen ordnet skyss til henne hjem slik at hun skulle komme seg trygt hjem den dagen, så vi krysser fingrene for at hun har det bra.

Etter denne hendelsen var nok vi studentene litt preget, men vi måtte forsette undervisningen. Guttene hadde som sagt science mens ulykken skjedde, mens jentene skulle ha science etter at det skjedde. Vi syns det er veldig fint å ha elevene ute og jobbe i grupper, derfor brukte vi gårsdagen på å samle inn blader som elevene skulle bruke litt tid på å klassifisere og sette navn på. Det brukes ikke så mye ressurser på konkreter her nede, så derfor syns vi det er fint å kunne gjøre noe utenom det de vanligvis gjør med dem.

Elevene jobber i grupper ute i hagen! Foto: Maud

De samarbeider om å klassifisere blader! Foto: Maud


De samarbeider om å klassifisere blader! Foto: Maud

De samarbeider om å klassifisere blader! Foto: Maud


Det er en stille dag på hotellet i dag, vi planlegger og diskuterer. Tegner, klipper og teiper, og har det generelt ganske bra. Vi håper dere hjemme også har det bra! Nå regner og tordner det her, men vi håper at det slutter ganske snart!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar