onsdag 21. oktober 2015

Hva er Malawiprosjektet 2016?

Hei!
Vi tenkte at det nå er på tide å komme med en liten forklaring på hva prosjektet er og går ut på ettersom det ikke er så lenge igjen til vi reiser. Den 16.januar er vi 12 studenter fra Høgskolen i Østfold som reiser ned til Lilongwe i Malawi, for å ha fem uker praksis der. Lærerutdanningen ved HiØ og Kjølberg skole i Fredrikstad samarbeider med fire skoler i Lilongwe. De grunnskolene vi samarbeider med heter Chandkandwe, Mwenyekondo, Chinsapo og Chatuwa. Dette er skoler med tre til fem tusen elever, få lærere, stor mangel på utstyr og ofte opp mot ett hundre og femti elever i klassen. Både elever og lærere har store utfordringer. Skolen trenger pulter, lærebøker, blyanter, viskelær og alle andre vanlige skolesaker. Likevel tar de hvert år imot norske lærerstudenter med åpne armer. 

Foto: Jonny Leo Johansen


Malawi er et av verdens fattigste land. Derfor ønsker vi studentene å gi noe tilbake til elvene og lærerne som gir oss denne viktige muligheten til å lære om, å møte andre kulturer og se hvordan livet er i klasserom som har helt andre utfordringer enn vi finner i Norge. I januar drar vi nedover, og vi vil gjerne ha med oss penger. Slik at vi kan kjøpe inn skolesaker og utstyr til de skolene vi skal være på, for å hjelpe dem i deres hverdag.

Foto: Jonny Leo Johansen


Vi studentene betaler reisen vår selv, så midlene vi samler inn vil gå uavkortet til å hjelpe! Vil DU være med å hjelpe? Du kan overføre ønsket beløp til kontonummer 6580.25.22937 eller vippse ønsket beløp til telefonnummer 90783346, merket med Malawi. En vanlig familie i Malawi lever for rundt 8kr per dag, så alle beløp er med på å gjøre en forskjell og mottas med stor takknemlighet!
Vi vil også minne om at i morgen, torsdag 22.10 vil vi stå på Tista senteret i Halden og selge vaffler for å samle inn penger. Stikk gjerne innom og slå av en prat over en vaffel og et glass saft :)  Håper vi sees!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar